Adatvédelem
Újdonságok

Adatvédelem

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi alapelveink pár szóban összefoglalva
Az adatvédelemről szóló jelen tájékoztatóval szeretnénk hangsúlyozni elkötelezettségünket az iránt, hogy az Ön adatait biztonságos és megbízható módon kezeljük, és fontosnak tartjuk ismertetni azt a folyamatot, ahogyan vásárlóink személyes adatait kezeljük. Mindenben betartjuk az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Info tv.) szigorú előírásait, valamint az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének, a General Data Protection Regulation-nak (GDPR)

- Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk.
- Hírlevelet csak adatvédelmi tájékoztatónk megismerését igazoló hozzájárulás esetén küldünk.
- Harmadik félnek személyes adatokat csak hozzájárulással adunk át.

Bárkinek felvilágosítást adunk a róla tárolt adatokról, ha ezt írásban kéri a iroda@magnum90.hu címen.
A személyes adatok törlését a iroda@magnum90.hu címen lehet kérni.

Az adatkezelő a Magnum Vadász és Hajós Kft. 2600 Vác, Dr. Csányi L. Krt. 55.
Cégjegyzékszám: 13-09-092448
Adószám: 12916414-2-13

Az adatokat a lehető legbiztonságosabban tároljuk egy SzerverHosting szolgáltatónál:
Cyberkinetic Kft
Cégjegyzékszám: 13457990213
Adószám: 13 09 102621

Adatkezelés regisztrációhoz és vásárláshoz

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop, weboldal adatkezelési tevékenysége körében a következőket:

a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

Az Magnum Vadász és Hajós Kft. az általa működtetett weboldalakon lehetőséget biztosít a látogatóknak, hogy regisztráljanak. Ehhez elegendő email cím és telefonszám pontos megadása. Ez a regisztráció lehetővé teszi vásárlóink számára, hogy megkapják akcióinkról szóló hírleveleinket. A boltban történő személyes regisztrációnál ugyanezen adatra van szükség. Amennyiben nyugta helyett számlára is szükség van, akkor kellenek további adatok, mint a számlázási név és a számlázási cím. Ennél több adatra akkor van szükség, ha házhoz szállítást is szeretne a vásárló. Ekkor még szükséges a szállítási név és a szállítási cím is.

Az érintettek köre: A magnumvadasz.hu oldalon és a boltban személyesen regisztrált valamennyi vásárló érintett.
Személyes adat: Az adatkezelés célja:
Név Kapcsolattartáshoz
E-mail cím Egyedi azonosításhoz, kapcsolattartáshoz
Számlázási név Szabályszerű számla kiállításához
Számlázási cím Szabályszerű számla kiállításához
A vásárlás/regisztráció időpontja Visszakereséshez, ellenőrzéshez
Szállítási név Házhozszállítási megbízás elkészítéséhez
Szállítási cím Házhozszállítási megbízás elkészítéséhez

Az e-mail cím nem szükséges, hogy személyes adatot tartalmazzon.
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A regisztráció törlésével azonnal.

Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.
A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő összes munkatársa kezelheti, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-145706

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogait megtalálja az adatkezelési tájékoztató “Adatkezeléssel kapcsolatos jogok és jogorvoslati lehetőségek” részében.
Az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:

A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

Adattovábbítás csomagszállítás miatt

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop, weboldal adattovábbítási tevékenysége körében a következőket:

a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

Az adattovábbítás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

- Az adatgyűjtés ténye, a továbbított adatok köre a szállítás lebonyolítása érdekében: Szállítási név, szállítási cím, telefonszám, utánvét összege (ha van).
- Az érintettek köre: A házhozszállítást kérő valamennyi vásárló érintett.
- Az adatkezelés célja: A megrendelt termék(ek) házhoz szállításának lebonyolítása.
- Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás/online fizetés lebonyolításától számított 8. év végén.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat a következők kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával:
GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett kérheti a házhoz szállítást biztosító szolgáltató adatkezelőtől a személyes adatainak mielőbbi törlését.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben az adatkezelő szolgáltatásaink igénybevétele során kérdés merülne fel, esetleg problémája lenne az érintettnek, a honlapon megadott módokon (telefon, e-mail, közösségi oldalak stb.) kapcsolatba léphet az adatkezelővel.

Adatkezelő a beérkezett e-maileket, telefonon, Facebook-on stb. megadott adatokat az érdeklődő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az adatközléstől számított legfeljebb 8 év elteltével törli.

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Kivételes hatósági megkeresésre, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkeresése esetén a Szolgáltató köteles tájékoztatás adására, adatok közlésére, átadására, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátására.

A Szolgáltató ezen esetekben a megkereső részére – amennyiben az a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Adatkezelés hírlevélre való feliratkozáshoz

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében a feliratkozó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein (pl. elektronikus levélcím, vagy telefonszám) megkeresse és a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.

Nem küldünk kéretlen reklámüzenetet, és a feliratkozó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben az Magnum Vadász és Hajós Kft. minden - a reklámüzenetek küldéséhez szükséges - személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a feliratkozót. A feliratkozó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva, vagy emailben az iroda@magnum90.hu címre írt levélben.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a hírlevél-küldés adatkezelése körében a következőket:
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: feliratkozás ideje, e-mail cím, név, postai cím, telefonszám, vásárló neme, születési dátuma, ing, zakó és nadrág mérete, hogy érdeklik-e a prémium kategóriás termékek, hogy milyen típusú zenét szeret, hogy van-e házi állata, foglalkozása, munkába járásának módja, 14 évesnél fiatalabb gyerekeinek száma, milyen csatornán talált ránk, adatkezelési nyilatkozat elfogadása, eDM levelek küldésének elfogadása.

Az érintettek köre: A hírlevélre feliratkozó valamennyi érintett.
Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek küldése személyre szabottan a feliratkozó részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.

Részleteiben:
feliratkozó e-mail címe, neve, postai címe: kapcsolattartáshoz
telefonszáma: a következő szituációkban jól jöhet, ha tudjuk a telefonszámát: Amennyiben bármilyen személyes tárgyát boltunkban felejteném, vagy ha van valami igazán jó ajánlatunk, azt elküldjük sms-ben.
neme: a megadott névből néha nem tudjuk kitalálni.
születési dátuma: életkorhoz kötött ajánlataink kiküldéséhez
érdeklik-e prémium kategóriás termékek hogy tudjuk értesíteni, ha prémium kategóriás raktártételt sikerül beszereznünk.
milyen csatornán talált ránk? segít eldöntenünk, hol érdemes hirdetnünk.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig.
Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-145705

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: A feliratkozó bármikor, ingyenesen leiratkozhat a hírlevélről, az adatait a lehető legrövidebb időn belül töröljük.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése:
A reklámozó, a reklámszolgáltató, illetve a reklám közzétevője – a hozzájárulásban meghatározott körben - a náluk hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezet. Az ebben a nyilvántartásban rögzített - a reklám címzettjére vonatkozó - adat csak a hozzájáruló nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően, annak visszavonásáig kezelhető, és harmadik fél számára kizárólag az érintett személy előzetes hozzájárulásával adható át.

Sütik (angolul: cookies) használata

Weboldalainkon úgynevezett sütiket használunk. A sütik (angolul: cookies) olyan szövegfájlok, amelyek lehetővé teszik, hogy az oldalaink között navigálva egyes adatokat megtartsa. A süti egy betű/szám kombinációt tartalmazó információcsomag, amelyet a szerver küld a böngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával. A legtöbb böngésző egyszerű szöveges fájlban vagy fájlokban tárolja a sütik tartalmát, hogy azok a böngésző kikapcsolása és újraindítása után is elérhetőek maradjanak. Ezek a sütik csak ideiglenesen tárolódnak a számítógépén, és csak akkor kerülnek át a szerverünkre, amikor Ön meglátogatja honlapunkat. Főleg egyszeri tevékenységre szolgáló sütiket alkalmazunk, amelyek nyomban kitörlődnek, amikor a böngészőjét bezárja.

Megtekintheti és kitörölheti a számítógépén tárolt sütiket, és ellenőrzése alatt tarthatja azok használatának módját web böngészőjének beállításai segítségével. Erről további információkat kaphat a web böngészőjének súgóján keresztül.

Közösségi oldalak

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a közösségi oldalak adatkezelése körében a következőket:

a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram/Linkedin/Webpush stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.

Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.
Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.
 Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

Tájékoztatás elektronikus megfigyelőrendszer alkalmazásáról
Az Magnum Vadász és Hajós Kft. üzletében elektronikus, kamerás megfigyelő- és rögzítő rendszer működik. A megfigyelőrendszer a hét minden napján, 24 órában üzemel. Az érintett kérésére a kamerák elhelyezkedéséről, a megfigyelt területekről a Kamerarendszer üzemeltetési szabályzat megtekintése útján pontos tájékoztatást az üzletben kaphat. Az üzletbe belépő személyeknek a képfelvételeken látszódó arcképmása és egyéb, a megfigyelőrendszer által rögzített személyes adatai képezik az adatkezelés tárgyát.

A megfigyelés célja, hogy az emberi élet, a testi épség, valamint a vagyon, jelentős értékű pénz védelme, a munkahelyen tárolt jelentős értéket képviselő eszközök és tárgyak védelme céljából megelőzze a jogsértéseket, elősegítse az elkövető tettenérését illetve a jogsértések bizonyítását. Az adatkezelés jogalapja munkavállalók tekintetében a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 11. §, vásárlók és érdeklődő ügyfelek esetében az érintett hozzájárulása az üzletbe történő belépéssel történik. A kamerarendszer működéséről a bejárati ajtón elhelyezett matrica tájékoztatja a vásárlókat.

Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-145933

A kamerák aktuális képének megtekintésére a boltban tartózkodó személyek bármelyikének lehetősége van. A kamerák felvételének megtekintésére a boltvezetőnek és a cégvezetőnek van jogosultsága. Az Magnum Vadász és Hajós Kft. által üzemeltetett kamerás megfigyelő és rögzítő rendszer tárolt felvételeibe kizárólag az emberi élet, testi épség és vagyon sérelmére elkövetett jogsértések bizonyítása és az elkövető azonosítása, illetve az életet vagy testi épséget érintő egyéb események, balesetek feltárása érdekében tekinthetnek be az arra jogosultsággal rendelkező személyek. Az Magnum Vadász és Hajós Kft. a rögzített felvételekbe történő betekintéseket, az azt végző személy nevét, az adatok megismerésének okát és idejét jegyzőkönyvben rögzíti.
A felvételek 3 munkanapig kerülnek megőrzésre. A felvételekről külön biztonsági másolat nem készül.

Adattovábbításra kizárólag jogellenes magatartásara vagy kötelezettségszegésre tekintettel folyamatban lévő eljárás esetén, az azokat lefolytató hatóságok, bíróságok felé van lehetőség. Az átadott adatok körébe a kamerarendszer által készített, releváns információt tartalmazó felvételek tartozhatnak, valamint a felvételen esetlegesen szereplő személyek neve.

Tájékoztatjuk, hogy azon érintettek, akiknek jogát vagy jogos érdekét a kép- és hangfelvétel rögzítése érinti, kérhetik az elektronikus megfigyelőrendszerrel róluk készült felvételekről másolat készítését, valamint a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel összhangban kérheti a felvételek törlését. Továbbá, akinek jogát vagy jogos érdekét a kép- és hangfelvétel rögzítése érinti, a kép- és hangfelvétel rögzítésétől számított 3 munkanapon belül jogának vagy jogos érdekének igazolásával kérheti, hogy az adatot az Magnum Vadász és Hajós Kft. ne semmisítse meg, illetve ne törölje.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy, személyes adatai kezeléséről bármikor tájékoztatást kérhet az Magnum Vadász és Hajós Kft-től. Kérheti továbbá az alkalmazandó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően személyes adatainak helyesbítését, illetve zárolását is. Ezen kívül tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen.

Tájékoztatjuk, hogy jogainak megsértése esetén a vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően bírósághoz fordulhat, továbbá, a Nemzeti Információszabadság Hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

A munkavállalók személyes adatainak kezelése (nem kell nyilvántartásba venni)

A munkaviszony létesítésekor a munkavállaló a munkaviszony létesítéséhez, a munkaviszonyból fakadó jogok gyakorlásához és kötelezettségek teljesítéséhez szükséges személyes adatait megadja az Magnum Vadász és Hajós Kft. számára. Az Magnum Vadász és Hajós Kft. ezeken az adatokon felül nem gyűjt, és nem kezel a munkavállalókra vonatkozó adatokat. A személyes adatkezelés jogalapja a munkavállaló hozzájárulása, valamint a Munka törvénykönyve.

Kezelt adatok:
az adózás rendjéről szóló törvényben meghatározott személyes adatok,
a társadalombiztosítási ellátásokról és azok fedezetéről szóló törvényben meghatározott személyes adatok,
a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvényben meghatározott személyes adatok,
Az adatkezelés időtartama a munkaviszony megszűnésének évét követő 6. naptári év utolsó napja, kivéve, ha jogszabály ennél hosszabb megőrzési időt ír elő.
Az Magnum Vadász és Hajós Kft. által megvalósított adatkezelés során a munkavállaló személyes adatait az Magnum Vadász és Hajós Kft. gazdasági munkatársa, valamint a bérszámfejtéssel és könyveléssel az Magnum Vadász és Hajós Kft. által megbízott társaság munkatársai ismerhetik meg.
A könyveléssel és bérszámfejtéssel megbízott cég: Fabo-Markt Kft
 
Székhely: 1097 Budapest. Vaskapu utca 1
Adószám: 12874213-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 707699
Amennyiben az Magnum Vadász és Hajós Kft. a munkavégzés ellenőrzésére technikai eszközöket alkalmaz, arról a munkavállaló előzetes tájékoztatásban részesül.

Adatkezeléssel kapcsolatos jogok és jogorvoslati lehetőségek

Az érintettek az Adatkezelésről az Magnum Vadász és Hajós Kft.-től tájékoztatást kérhetnek, valamint kérhetik a kezelt személyes adataik helyesbítését, módosítását, törlését, zárolását, az adatkezelés ellen tiltakozhatnak, valamint bíróság előtt jogorvoslattal élhetnek (az eljárást a lakóhelyük, tartózkodási helyük szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatják), illetve az alábbi elérhetőségekkel rendelkező NAIH eljárását kezdeményezhetik.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36-1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu

Az Magnum Vadász és Hajós Kft. az érintett kérésére tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens - előfordulása esetén - körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A tájékoztatást az Magnum Vadász és Hajós Kft. az érintett kérelmének benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 14 napon belül, közérthető formában, - az érintett erre irányuló kérelmére - írásban adja meg. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az Magnum Vadász és Hajós Kft.-nél még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az Magnum Vadász és Hajós Kft. költségtérítést állapíthat meg. Az érintett tájékoztatását az Magnum Vadász és Hajós Kft. a jogszabályban előírt esetekben és módon megtagadhatja.

Az Magnum Vadász és Hajós Kft. a személyes adatot helyesbíti, ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az Magnum Vadász és Hajós Kft. rendelkezésére áll.

Az Magnum Vadász és Hajós Kft. a személyes adatot - jogszabály eltérő rendelkezése hiányában - törli, ha annak kezelése jogellenes; annak törlését az érintett kéri; az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki; az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt; azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

Törlés helyett az Magnum Vadász és Hajós Kft. zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Az Magnum Vadász és Hajós Kft. megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

Ha az Magnum Vadász és Hajós Kft. az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 14 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az Magnum Vadász és Hajós Kft. tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,
a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

Az Magnum Vadász és Hajós Kft. a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 14 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Magnum Vadász és Hajós Kft. az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Ha az érintett az Magnum Vadász és Hajós Kft. így meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha az Magnum Vadász és Hajós Kft. a határidőt elmulasztja, az érintett - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az Magnum Vadász és Hajós Kft. ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

Kártérítéshez való jog. Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Az Magnum Vadász és Hajós Kft. fenntartja magának a jogot jelen Adatkezelési Tájékoztató módosítására. Az Adatkezeléssel kapcsolatos információk folyamatos közzététele a weboldalakon az adatkezelés menüpontban történik.
 
 
Akciós termékek
45 Ft
99 Ft
készleten
3.990 Ft
9.690 Ft
készleten
A termék bekerült a kosárba
FIGYELEM!
Ön olyan terméket tett a kosarába ami nincs készleten!
Amint a termék elérhető jelezzük ön felé.
A készleten lévő termékek kiszállításra kerülnek!
 vagy